Portekiz Yolculuğum

 24 Kasım doğum günümde Portekiz'e gitmek için yolculuğum başladı. Uzun bir yola çıktım bu yolculuğu uzun zamandır bekliyordum. Açık bir biletti kesilmeyi bekleyen. Ozan'ın davet ile biletimi kestim. Belçika'ya oradan da Portekiz'e geçtim. 1 saat üzeri yolculuklar bana hep uzun ve sıkıcı gelir. Bu sefer yolculuk güzel yerlereydi ama yine de çok sıkıldım. Sanırım uzun süre uçmak yanında kitap, müzik veya film dahi olsa çekilmiyor. Sebebi uçağın çok gürültülü olması diyebilirim özetle.

Ozan Arslan ile Anvers, Belçika, Kasım 2022

Bu sefer ne bavulumda ne de bu blog yazımda uzun betimlemeler, küslükler ya da zamanın getirdiği yükler yok, bu basit bir yolculuk yazısı. Başlığa aldanıp Portekiz'deki güzel yerlerin ya da güzel Anvers'e ait tavsiye edeceğim bir şey yok. Bu yazı benimle ilgili, Hansel ile Gretel'deki gibi yolunu bulmak için bırakılan ekmek kırıntıları gibi ben de bu yolculukta nesnel olarak görmemi engelleyen tüm yüklerimi gezdiğim tüm yollarda bıraktım, kaybolduğum yolları bulmak için daha çok kayboldum. Dönerken sadece yeni anılar vardı telefonumda bir kaç yazı ile birlikte ve birkaç çikolata...

Senhora De Pedra, Gaia, Porto, Portekiz, Aralık 2022

Tam 14 yıl önce ilk defa yurt dışına Erasmus programı ile çıkmıştım. Orada 1 sene Fernando Pessoa Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği derslerini almıştım. Çok güzel bir yurtta süper bir sene geçirdim. Her sene bir kaç kez rüyama burası girerdi. Portekiz'e vizesiz bir şekilde girer gezer ve rüyam bitince uyanır ülkeme dönerdim. Neden yıllarca erteledim biliyorum burada paylaşmak istemiyorum, fakat şunu belirtmek isterim sevgili okur, hayat çok uzun, yaşamak için çok keyifli. Benim için bu 12 günlük gezinin en büyük doğum günü hediyesi olmasının sebebi artık kendimle ve başkaları ile iletişim kurabiliyorum. Bu gezi benim için bir simge çünkü hayatta her şeye, herkese, her yere ulaşabiliriz en azından deneyebiliriz. Bunun için bir uçak biletinden ziyade iletişime ihtiyacımız var. Harari Sapiens'te insanlar yıllar boyunca bir çok şeyi başardığını söyler, bireyler birbirleri ile iletişim kurarak bir çok şey başarabilir. Ben çok büyük bir şey başardım, arkadaşımın daveti ile özlediğim beni keşfettim, mutlu bir şekilde İstanbul'a döndüm, Yunanistan üzerinden bu seyahatlerimi gerçekleştirdim, ilk fırsatta oraya da gideceğim tekrar.




Rua monte da luz durağı... Arkada Atlas okyanusu 

Lapa kafe, Foz

Rua Monte Da Luz - Işık dağının caddesi :)

Praça de Abril yolu, UFP'ye giden yol...

Foz, Porto

Foz, Porto 

Anvers

Pallini, Atina, Yunanistan Aralık 2022


Bir şeyi çözmek istiyorsan dinle der Ernesto Sirolli, dinlemeyi öğrendim. Dinleyince barıştım insanlarla, doğayla kendimle. Küslüklerim bitti barıştım anılarımla. Gezdim medeniyeti gördüm, daha çok görmek tanımak istedim.


Son olarak ön yargılarımı yıktım. Film izlemeyi artık sevmiyorum nadir izliyorum. Çok zaman alıyor yorucu bir aktivite, fakat geçen tesadüf sinema TV'de Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı filmini izlemeye başladım. Yemek yerken TV'de ilk çıkan yer açık kalır ya, o şekilde ekranda kaldı bir süre... İzlemeye başladığımda bu nasıl bir film insanları intihara özendirebilir ne gereksiz derken, lokmalarımı çiğnerken, film akmaya devam etti. Film hakkında spoiler vermeden şunu söyleyebilirim, film yaşama sevinci katacak kadar vurucu bir sonla bitiyor. Tabii bu sona hazırlayan şey çıktıkları yolculuk. Çanakkale, İzmir... İzlerken çok keyif aldım, Ege'yi çok seviyorum, bir gün orada yapayalnız bile yaşayabilirim, o kadar yani... İnsanı hayatta tutan biriktirdiği anılar, her an çok değerli, geçmişi kucaklayıp geleceğe merhaba yeniden. Hatalarımız, ilkelliklerimiz bizi biz yapan şeyin içerisindeki taşlar onları kırmadan dağıtmadan, daha güçlü daha farkında ve daha üstün değerli olmak adına nefes almaya devam.


Kadıköy, İstanbul, Aralık 2022


Comments

  1. Life is short but it is also too long to discover yourself. This is a journey for people to feel and live the moments of precious time to save at the end. ..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

How to pre-install adblock to the cefsharp project

Empowering Positive Change as a Cultural Influencer in the Workplace